Omgeving

In de buurt van De Borgerij

Wandelen

De vakantiewoning is gelegen op het nieuwe wandelnetwerk Getevallei, aan knooppunt 406. In totaal bedraagt het netwerk 250km rustige en veelal onverharde wegen, met 170 knooppunten. De kaart ligt ter beschikking in de woning. Of wandel via de "trage wegen. Deze herken je aan de gele straatnaambordjes.

Streek GT Hageland

Door Hageland en Dijleland zijn 2 wandelroutes uit GRnetwerk Vlaanderen die in de nabijheid van de vakantiewoning lopen.

Zowel het wandelnetwerk Getevallei als Streek-GR Haspengouw zijn uitgeroepen tot wandelroutes van het jaar 2016!

Tips om Geetbets en omstreken te verkennen lees je in het artikel over de Getevallei.

Op ontdekking in de Getevallei

Neem een kijkje op de website van toerisme Vlaams Brabant of bezoek wandelroutes.org Het helpt je om een keuze te maken uit het aanbod. Er zijn zeven wandelroutes die door de gemeente Geetbets lopen. Verder vind je nog een waaier aan mogelijkheden om de streek te voet te verkennen! Bij de zoekfunctie kies je steeds voor Vlaams Brabant, het Hageland, de Getevallei of gemeente Geetbets.

Voor een korte wandeling met kinderen is het fijn langs de IJzerenwegroute, omdat je gewoon rechtsomkeer kan maken als de beentjes moe worden. Als er niet te veel fietsers zijn kunnen ze met een loopfiets of step op pad. De veelzijdige Aronsthoekwandeling door het prachtige natuurgebied zal zeker in de smaak vallen bij de avontuurlijke kids! En het provinciaal domein het Vinne heeft mogelijkheden te over om de natuur op een speelse manier te ontdekken.

Fietsen

Onze vakantiewoning is ideaal gelegen als uitvalsbasis om fietstochten te maken. Een vlak parcours in de vallei? Een klimmetje over de Ransberg en de daarop volgende heuvels? Om vervolgens te genieten op mooie holle wegen, de streek rond Geetbets heeft het allemaal te bieden!

Het fietsnetwerk brengt je via knooppunten waar je maar wil. De woning is gelegen tussen het knooppunt 354 en 356. De LF35 Kempen-Hageland route passeert hier eveneens. De fietskaart ligt ter beschikking.

De website van toerisme Vlaams Brabant helpt je om een keuze te maken uit het aanbod. Er zijn zeven fietsroutes die door de gemeente Geetbets lopen. Waaronder 2 routes uit het mountainbike netwerk en de Getelinie fietsroute, dit is een themaroute van de ‘Groote Oorlog in Vlaams-Brabant’. Wil je met de fiets op zoek naar de sporen van de eerste wereldoorlog?

Neem een kijkje op de website van toerisme Vlaams Brabant, www.toerismevlaamsbrabant.be of bezoek www.fietsroute.org. Bij de zoekfunctie kies je steeds voor Vlaams Brabant, het Hageland, de Getevallei of gemeente Geetbets.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog crashten 2 bommenwerpers vlakbij de boerderij van de familie Borgers. In totaal stortten er maar liefst vijf vliegtuigen neer op het grondgebied van de gemeente Geetbets. Om de herinnering in ere te houden werd er een fietsroute uitgewerkt. Deze pilotenroute loopt voor de deur, volg de bordjes en laat je verrassen.

Verkies je de fietstocht te starten vanuit de vakantiewoning dan zijn naast de pilotenroute de IJzerenweg fietsroute, de Boomgaardenroute en het Glooiend Hageland het makkelijkst te bereiken. De grens met de provincie Limburg is vlakbij, daarom is Limburgs Rivierenland eveneens een prima keuze.

Je hebt de mogelijkheid om fietsen te huren in het provinciaal domein Halve Maan in Diest of in het Vinne in Zoutleeuw.

Uitstappen

De steden Diest, Zoutleeuw en Sint Truiden liggen in de nabije omgeving van de vakantiewoning. Het Vinne in Zoutleeuw,het Schulensmeer in Herk-de-stad en het provinciaal domein De Halve Maan in Diest, zijn fijne uitstappen om met kinderen te doen.

Hasselt, hoofdstad van de smaak, ligt op 25 minuten van de Borgerij. Leuven, de provincie hoofplaats van Vlaams Brabant is een half uurtje rijden.

Bezoek alvast volgende sites

Wens je meer te weten over de streekproducten uit het Hageland en hou je er van om een bezoekje te brengen aan een kleinschalig bedrijf ? Op het wijndomein Hagegoud in Geetbets kan je terecht voor een degustatie. Hou je van bier en wil je er alles over weten? Dan is brouwerij en alcoholstokerij Wilderen een aanrader!

Gaat je interesse uit naar het geschiedkundig /oorlogsverleden van het Hageland, ook dan heeft de gemeente Geetbets heel wat te bieden.

Foto's

De omgeving van De Borgerij

velden
velden
velden
velden
het vinne
het vinne
landschap
landschap
landschap
landschap
fietsers
fietsers
fietsers bij woning
fietsers bij woning